Bryllupsreisen går til Kambodsja, Vietnam og Singapore

Planlegging utgjør en stor del av turen

Bryllupsreisen gikk til Asia.

Planleggingen staret flere måneder i forveien. Det var spesiselt Angkor Wat som fristet og etterhvert som vi leste oss opp på Kambodsja oppdaget vi at det er mye spennende å utforske i dette landet. Når vi først er der, kan vi også få med oss Vietnam og se hva dette landet kan by på. En mellomlanding i Singapore var også å foretrekke da vi har snakket om å besøke dette landet flere ganger og er det perfekte stopp før vi drar videre.

Vi hadde fått et reisegavekort i bryllupspresang og ønsket å benytte oss av dette. Reisebyrået fant en veldig grei reiserute via Singapore og hjem igjen via Bangkok. Dessverre ble prisen alt for høy. Ved å sjekke priser selv på nettet klarte jeg å finne fly t/r Singpore med KLM for halvparten av prisen. Det gjenstod da å bestille billetter videre til Kambodsja og retur fra Vietnam tilbake til Singapore. Vi så også her at det er penger å spare på å bestille t/r billetter i stedet for enveis, det var også veldig forvirrende å sammenligne prisene fra de forskjellige flyselskapene. Jetstår viste prisene i AUD og SGD og der kom baggasje i tillegg, andre viste priser i USD. Vietnam Airline viste prisen pr. person, selv om jeg la inn 2 passasjerer. Ettersom vi ikke ønsket å reise tilbake fra samme sted og ønsket å holde returen åpen, bestilte vi enveis billett til Siem Reap med Jetstar som var det billigste alternativet med direkte flyning.

Det er mye informasjon å finne på nettet. Noe på norsk, men det meste er på engelsk. Jeg lager alltid et arbeidsdokument hvor jeg legger inn tekst og linker til nettsider som inneholder viktig og interssant informasjon om reisestedet. Denne gang vokste dokumtentet til hele 28 sider, da med minst mulig bilder. Når jeg har gått gjennom det flere ganger, tatt bort unødvendig tekst og ryddet opp, skrives det ut og pakkes i håndbagasjen.

Den så langt planlagte reiseruten var da Stavanger-Amsterdam-Singapore. En overnatting i Singapore og så videre til Siem Reap i Kambodsja. Her i fra var alt åpent. Interessante steder og aktiviteter vi hadde plukket ut på forhånd var Angkor Wat, de flytende landsbyene på Tonle Sap, bambustog i Battambang, en dag eller to i Phnom Penh. Sihanoukville hadde vi vurdert fram og tilbake, men endte opp med at dette var ikke det stedet vi ville nyte strandlivet. En uke før vi skulle dra, snakket vi med en som anbefalte oss å dra til Koh Rong Samloem (eller Sanloem som også brukes), denne paradis øya ligger en 45 minutters båttur fra Sihanoukville. Kanskje ville vi dit allikevel da. Videre til Vietnam og Mekongdeltaet. To øyer i sør virker fristende for å nyte sol og strand, Con Dao og Phu Quoc. Fly fra Ho Chi Ming City til Singapore, evt. til Kuala Lumpur for en kort tur innom Malaysia og buss til Singapore hvor vi ville være et par dager før hjemreisen. En ting er sikkert, vi rekker ikke over alt dette på turen vår og vi regner med at møter med andre reisende og høre deres anbefalinger og erfaringer fra diverse steder, vil være med på å bestemme bryllupsreiseferden.04_34

Kambodsja

6 dager før avreise leste jeg en norsk reiseblogg hvor det stod at en kunne spare mye tid på flyplassen hvis en har fått e-Visa på forhånd. Det skulle visst nok ta noe under en uke å få utstedt. Vi tok sjansen og bestillte via nett på en offisiell nettside. Heldigvis hadde vi noen «hjemmelagde» portrettbilder med lys bakgrunn som vi kunne bruke. Prisen er på 40 USD pr. visum. På nettsidene står det at det vil ta 3 arbeidsdager å få utstedt et visum. Vi fikk våre på under ett døgn.

Vietnam

På forhånd hadde vi hørt fra andre at hvis en flyr inn til Vietnam, må en ha en returbillett for å kunne komme inn landet. Dette gjelder ikke hvis en ankommer landet via buss eller båt. Visum er ikke nødvendig for norske statsborgere, så lenge en ikke skal være mer enn 15 dager i landet.

Les mer under her:

Kambodsja – Siem Reap

Kambodsja – Battambang

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *