Vårløsning

Lørdag 18. april veDSCN2201DSCN2200DSCN2207DSCN2202ndte vi for-hjulene sørover, råklare for årets Vårmønstring i Sokndal som den lokale mc-klubben arrangerer.

Værmeldingen så skikkelig lovende ut. De meldte 12 grader der nede midt på dagen, men det var kun 4 grader da vi kjørte hjemmefra. Heldigvis varmet Zippo håndvarmeren godt på overkroppen. Vi møtte en god gjeng fra Skudenes Motorsykkel klubb på Arsvågen og tok 9-ferjen over fjorden. På Ålgård møtte vi «avdeling sør» som stod og ventet på oss. Veldig hyggelig gjensyn og vi var 11 sykler på turen nedover mot Sokndal. Vi kjørte E39 sørover og svingte av ved Tengs. Lenge siden jeg har vært innover der, og på sykkel oppdager en hvilken fin vei med kjekke svinger det er nedover mot Egersund og videre på «ytreveien» sørover.

Dette var min første fellestur og jeg hadde vært nervøs i flere dager for å kjøre i rekke og rad sammen med drevne mc-førere. Jeg vet også at flere av de som skulle avgårde er ganske harde på gassen og jeg er akkurat det stikk motsatte. Til min store glede kjørte vi pent og pyntelig hele veien til vårmønstringen. Også da måtte jeg presse meg selv noe, men det kjentes helt greit. Det var betryggende å ligge i greit tempo bak erfarne sjåfører. Temperaturen steg etterhvert som vi nærmet oss Rogalands sørligste kommune og kjøregleden bare vokste for hver km vi lag bak oss. DSCN2213 DSCN2231 DSCN2236 DSCN2246 DSCN2247 DSCN2249 DSCN2251 DSCN2253 DSCN2268

Da vi kom fram var det allerede kommet mange sykler og folk til Sokndal gamle skole. Mange flotte og ikke fullt så flotte sykler stod på rekke og rad i den gamle skolegården og stadig flere kom sigende inn på området. Godværet bidro til et fantastisk oppmøte og det ble satt ny rekord denne lørdagen, hørte snakk om 350 sykler (ikke bekreftet).

Sokndal MC-klubb steller i stand med grillmat, loddsalg, en stand med mc klær og kåring av største klubb, Best in Show og den som har kjørt lengst for å delta på arrangementet. Vi myste rundt på plassen i flere timer, møtte kjentfolk og nøt den spesielle atmosfæren som bare mc-folk kan skape. Det er noe særegent med det som skjer når folk på to hjul møtes. En salig blanding av blide folk i alle aldre hvor ingen bryr seg om sosial status. Lukten av lær, olje, grillmat og eksos krydrer stemningen og understreker det hele. Herlig befriende!

Etter et par timer snudde vi syklene mot nord og tok samme veien hjemover. Nå hadde det begynt å blåse en del og jeg kjenner vinden veldig godt på min nakne sykkel. Den river og sliter i kroppen, sykkelen vingler og jeg blir utrygg og stivner. Det første jeg må gjøre er å få tak i en vindskjerm å sette på ER’en. Jeg blir også mer og mer overbevist om at jeg må over på en sykkel med kåpe.

Turen hjemover gikk fint allikevel.  Vi stoppet og fylte bensin i Egersund og kjørte så i ett strekk til ferjen. Noe støl var jeg jo, men å kunne kjøre så pass langt uten stopp allerede i begynnelsen av sesongen er oppløftende. ER’ens korte ramme passer meg og mine dårlige skuldre/nakke utmerket.

Det begynte etterhvert å bli kjølig, så det var godt å komme hjem. Kalde og trøtte var vi, men også veldig fornøyde. Det hadde vært en flott dag sammen med alle disse kjekke bikerene, jeg hadde fått sprengt enda noen grenser og overlevd. Kjøregleden bare vokser og turen var virkelig en vårløsning for meg. Takk for turen alle sammen!DSCN2206 DSCN2218

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *