Trollrally 2014

DSCN1834Helgen 29. – 31. august 2014 ble det 50. Trollrally arrangert. Dette skulle bli mitt første MC treff. Flere av medlemmene i Skudenes Motorsykkel klubb skulle avgårde. Noen hadde dratt en dag og to tidligere. Værmeldingen så ikke særlig lovende ut for helgen, og vi var litt i tvil om vi skulle dra eller ei. Vi bestemte oss for at vi ikke ville gå glipp at detDSCN1837te treffet og minnet oss på at det finnes ikke dårlig vær. Arvid og jeg pakket vanntette og varme klær på syklene og dro avgårde etter jobb på torsdag ettermiddag. Fra Skudeneshavn kan vi velge to veier til Fyresdalen. Den ene går sørover mot Stavanger og over fjellet til Setesdalen. Den andre går østover mot Odda og over Haukelifjell. Vi skulle sørover og første etappe var til campingvogna vår på Giljastølen. For meg som kan regnes som en nybegynner på sykkelen, var det langt nok første dagen. Jeg var litt nervøs for å  kjøre DSCN1848ombord på ferja for første gang, men det gikk fint. Jeg hadde fått det for meg at det var glatt på dekket, men det gikk helt fint å kjøre på og ikke minst bremse på.

På sykkelen oppdager vi så mye mer enn fra bil. Flotte naturopplevelser står i kø i dette fantastiske landet vårt. Over Rennesøy fløy det en ørn rett over hodene våre og da vi kom til Seldal stod det to hDSCN1853jort ute på det ene jordet. Ei ku og en kalv. Det er første gang jeg har sett vill hjort, så det var stort! Fotografen i meg hadde lyst å stoppe, men uten speilreflekskameraet med, så var det liten vits i det. Sannsynligvis hadde de stukket av før vi hadde fått stoppet opp uansett. Vi fikk vi oss en god natts søvn i vogna.

Fredag morgen våknet vi til en fargesprakende himmel over fjellet. EtDSCN1856ter en god dusj heiv vi oss på syklene og tok turen mot Sirdal. Da vi kom til Sinnes stoppet vi og fylte opp tankene. Her spiste vi en enkel med god frokost i solskinnet utenfor GP’en.

Sterke vindkast over fjellet fikk sykkelen min til å hive seg sideslengs flere ganger.

DSCN1871Min uerfarenhet og utrygghet gjorde ikke situasjonen bedre. Jeg slakket på farten og synes det hele var ganske nifst. Temperaturen sank en del mot toppen og var nede i 5 grader. Jeg frøs veldig etterhvert og håpet vi snart var kommet lavt nok til at gradene ville krype oppover igjen.

Endelig nede i Valle tok vi oss en etterlengtet pause for å få varmen i kroppen igjen. Litt nord for Valle tok vi Rv45 til Holtebru. En kjempe fin vei å kjøre. DSCN1876Her var det lite trafikk, flere rette strekninger og noen fine svinger. Noen så kvasse at jeg flippet ut. Med Arvid «på øret» som prøvde så godt han kunne å geleide meg gjennom svingene, ble jeg bare enda mer stresset. Men, nå var det heldigvis ikke langt igjen til Fyresdal.

Etterhvert nå møtte vi, eller rettere sagt forbikjørt av, mange MC’er på vei mot samme mål. Da vi endelig kom fram til DSCN1920Trollrally og fikk sjekket inn, fant vi fort resten av gjengen som hadde slått leir nede ved vannet. Området ligger i en skog helt ned til kanten av Fyresvatn. Skogbunnen er full av barnåler og sand. Heldigvis var det ikke begynt å regne enda og vi fikk opp teltet og spendte opp en stor presenning mellom trærne. Vi var klar!DSCN1873

Ikke langt i fra Trollrallyet ligger det en matbutikk og vi kjørte bort og fikk bunkret øl og noe mat. Vi møtte mange glade og feststemte bikere i samme ærend.

Vel tilbake i skogen sprettet vi en god kald pils. Det smakte fortreffelig og i godt lag måtte bare denne helgen bli fantastisk.

Mørke skyer truet lang over tretoppene, men de klarte å holde seg hele fredagen. Vi DSCN1957var en tur borte i teltet og fikk kjøpt oss middag. Med levende musikk på scenen fikk vi også tatt oss en svingom. Allikevel synes vi det var koseligere borte ved teltene våre. Her satt vi mye av tiden både fredag og lørdag. Regnet som var meldt DSCN1971holdt seg borte store deler av lørdagen også, men utpå kveldingen bøttet det ned. Heldigvis hadde vi
presenninger og ikke minst gode klær. Mye lott og løye med presenninger som måtte tømmes etterhvert. Noen ble ganske så våte av store mengder regnvann som kom plas
kende ned når noen skikkelig smarte skulle lette på de etterhvert så tunge pyttene i taket.

Søndag våknet vi til fortsatt gråvær. Det var opphold men meldt regn utover dagen. Etter frokosten begynte vi å pakke sammen. Like greit å komme seg hjemover før regnet begynte å hølje igjen. Store pytter og gjørme i veien ut av området gjorde det noe vanskelig å manøvrere seg ut av skogen. Vi hadde ikke lagt bak oss så mange km før regnet kom. Etter en stund måtte vi stoppe og ta på regntøy. Da var jeg blitt ganske kald. Å få på regntøy hjalp noe, men etter en stund kom kulden krypende igjen. Denne gang skulle vi ta over Haukelifjell. Da vi kom til Hovden var det på tide med en stopp og noe mat. Da fikk vi tørket oss litt og jeg fikk på meg et ekstra lag med klær. Vi tok det rolig hjemover, for denne gangen skulle vi kjøre hele veien på en dag. Vi stoppet flere ganger på veien for å strekke på beina. Vi kom hjem i kveldingen. Hjemturen gikk egentlig over forventning bra, men  var i lengste laget for meg. I hvert fall med dette våte og kalde været.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *