PMS – Parkert Motorsykkel Syndrom

2014-sesongen  ble kort for min del. Jeg kjøpte sykkelen 19. august og hadde siste kjøreturen midt i oktober. Da frøs jeg så fælt at det ikke var noe særlig gøy å kjøre. Nå har jeg brukt vinteren på å forberede og forbedre meg og utstyret mitt til oppstart av ny sesong.

-Denne vinteren har vært grævlig lang, tenkte jeg allerede tidlig i januar. Da hadde knapt nok vinteren startet her på sør-vestlandet. November og januar er årets tregeste måneder. Nå er vi i februar og det verste er vel over, håper jeg. Vinteren  har aldri vært min greie. Synes den er grå og trist. Her i Rogaland er det lite snø og med noen få unntak, regner det horisontalt fra oktober til mars. På vei til og fra jobb hender det jeg møter en og annen tung motorsykkel og jeg kan ikke forstå at de orker i dette været. Men samtidig så frister det allikevel.

Både kropp og sjel har lyst å hoppe på sykkelen og kjøre avgårde. Ta opp igjen der ER’en og jeg slapp i høst og trene mer på balanse og svingete veier. Håpet er at den gode følelsen jeg hadde i slutten av fjorårets sesong fortsatt er der, at ikke ferdighetene har rustet for mye i løpet av vinteren. Jeg vil kjenne friheten, suget og mestringsfølelsen igjen. NÅ! Helst med en gang.

Vi har brukt vinteren til å drømme om vår og sommer med lange turer på sykkelen. Vi ser for oss helgeturer til Hardanger, Telemark, Sørlandet og Danmark. Med og uten telt. Alene eller sammen med andre. Det er så mange veier vi har lyst å kjøre. Kanskje en lengre tur nordover. En uke eller to langs kysten nord mot Trondheim eller enda lengre. Drømmene står i kø. Vi har som oftest ikke så mye godt å si om de norske veiene, men som motorsyklist har vi et eldorado. Det arrangeres også mange treff i løpet av sesongen. I fjor var vi på Trollrally og kommer helt sikkert til å dra tilbake dit. I år er Norgestreffet på Lutsi i Sandnes, det er rett over fjorden for oss. Veldig sannsynlig drar vi dit. Nå venter vi spendt på at treffkalenderen skal bli oppdatert for 2015. Håper og tror vi finner også andre treff som frister.

Klargjøre meg selv

Kjøreklærne mine er av goretex og skulle være både vind- og vanntett. Noe som stemmer godt for buksen, men ikke for jakken. Den er ingen av delene.

Når en kjører naken sykkel og er en slik frostmakk som meg, er det vindtett som gjelder. Derfor har jeg brukt vinteren til å finne gode vindtette løsninger, spesielt da for overkroppen. Jeg klarer for det meste å holde varmen i bein og rumpe med det utstyret jeg har. Da bruker jeg super- eller ullundertøy og ullsåler i skoene. På overkroppen har jeg nå kjøpt meg en vindtett undertrøye. Blir interessant å se om den holder det den lover. Jeg har også tenkt å ta ut foret i jakken og heller ha en tynn dunjakke under. Den er ikke tykkere enn det foret som hører til jakken og er i tillegg vindtett. En ny og større bala-klava har jeg også anskaffet meg i håp om at den holder meg varm i hals og nakke.

I fjor høst kjøpte jeg, noe overmodig, en ny skinndress.  Jeg har alltid drømt om en skinndress, men kroppen min passer egentlig ikke inn i en slik. En veldig streng diett i fjor sommer gjorde susen og plutselig fikk jeg mot til å kjøpe på salget i høst. En svart og hvit kjørebuske og en svart jakke som kan kobles sammen med glidelås i midjen. Forøvrig ser det ut for at den lange og mørke vinteren har gitt meg, i tillegg til PMS’en, et ekstra lag med spekk. Skinndressen er blitt for trang, ALT for trang. Kanskje må det fastes i mange måneder komme inn i den igjen. I tillegg skal vi gifte oss til sommeren, så motivasjonen til å gå ned noen kilo er så absolutt til stede.

Sakte men sikkert går det mot lysere tider. Vi kan endelig merke lysere morgener og det er ikke helt mørk når vi kommer hjem fra jobb. Våren er ikke her enda, men vi kan begynne å ane at den er i anmarsj. Den er så inn i granskauen hjertelig velkommen.

Nå er jeg bare SÅ klar for vår! ..må bare slanke bort en hel haug med kilo først, så kanskje like greit at våren ikke er her helt enda..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *