Ny hjelm gjorde underverk

2014 sesongen nærmet seg slutten og vi ville kjøre mest mulig før det ble for kaldt i været. Hunden ble satt på kennel og vi kjørte syklene til campingvognen denne helgen.

Jeg hadde lenge tenkt på å kjøpe meg ny hjelm. Den gamle var for stor og hadde mange riper i visiret. Først prøvde jeg å få tak i nytt visir, men fant ikke noe som passet til min hjelm. Heldigvis har MC Utstyr i Stavanger en ganske god nettbutikk og før vi dro avgårde sjekket jeg både på nett og pr. tlf. at de hadde på lager den hjelmen jeg ønsket meg. De er utrolig fleksible med åpningstidene og jeg avtalte å ringe når vi var på ferjen slik at han visste sånn noen lunde når vi ankom og holdt butikken åpen til dess.

Til både selger og kjøpers store glede passet hjelmen perfekt og jeg kunne kjøre videre med ny hjelm på hode. For en befrielse! Nå oppdaget jeg virkelig hvor dårlig den gamle hjelmen var. For det første så jeg godt, uten sotet visir med riper i var forskjellen bokstavlig talt som natt og dag. Sikten på sidene var også bedre i tillegg til at hjelmen sitter fast på hodet når jeg snur det til sides. Jeg følte meg mye tryggere på sykkelen med en gang!

Det gikk så mye bedre at jeg kjørte i fra Arvid flere ganger på veien. Opp bakkene til Giljastølen lå han foran meg på veien og gasset på oppover. Til både hans og min store overraskelse klarte jeg å henge på. Han var sikker på at han hadde kjørt i fra meg, men da han sjekket i speilet lå jeg fremdeles rett bak ham. Faktisk så storkoste jeg meg i svingene. Halleluja, endelig hadde det løsnet for gamlå!

Bare så synd at sesongen snart var over. Vi fikk oss et par småturer til før vi satte syklene inn for vinteren. Det var kaldt og ikke særlig fornøyelig når jeg fryser på hender og overkropp. Tror at jeg må bite i det noe sure eplet og kjøpe meg en vindskjerm til sesongen starter igjen. Synes egentlig at det ser litt teit ut, men hvis det kan hjelpe meg å holde varmen så er det kanskje verdt det..?..

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *